Cremeș

Din seria #suntsoție 

Cremeș-Preferata lui. De când ne-am căsătorit, am încercat să învăț cât mai mult să gătesc și mai mult decât atât, să gătesc pe placul lui. Rețeta am primit-o de la o cumnata de-a mea și este una dintre cele mai bune rețete de Cremeș pe care am gustat-o vreodată. O fac destul de rar pentru că îmi place să le diversific și nu fac aceeași prăjitură de 2 ori în 2 săptămâni.  Ieri am făcut-o și mă tot gândeam că aș putea să v-o scriu aici ca să o aveți și voi, deoarece au fost câteva persoane care m-au întrebat de ea.

Ingrediente necesare:  

❧5 ouă

❧1 l Lapte

❧2 budinci Vanilie

❧15 linguri de Zahăr

❧11 linguri de Făină

❧1 esență de Vanilie

❧Zahăr pudră (opțional)

❧1 pachet de unt

❧Foi de cremeș

 

Mod de preparare: 

Se pun într-o oală toate ingredientele de mai sus. Eu am pus prima dată laptele apoi ouăle și le-am amestecat puțin cu telul. Apoi am adăugat budincile, zahărul, făina și esența de vanilie. Am pus oala pe foc la un foc mediu și am început să amestec. Eu deobicei folosesc mixerul clasic, de mână, dar ieri am avut neplăcerea de a mi se strica fix în mijlocul procesului așa că am luat telul și am continuat cu el. Amestec bine deoarece nu are voie să se prindă de fundul oalei și să se ardă. Atunci când crema începe să se îngroașe, dau focul mai mic și amestec în continuare. Când ajunge compoziția să semene cu o budincă la textură, atunci o opresc. Pentru că ieri am făcut cu telul am văzut că au rămas câteva gogoloși așa că, am mutat crema în castronul mixerului stabil și am mai amestecat aproximativ 2-3min. Crema se lasă la răcit, iar apoi se amestecă cu 1 pachet de unt. Eu am folosit un unt normal și am mai adăugat 2 linguri de zahăr pudră. Apoi am întins crema peste foi și am presărat zahăr pudră deasupra. A fost delicios!

Aștept ideile voastre, rețetele voastre de Cremeș cu interes. Puteți să îmi trimiteți poze cu rezultatul vostru dacă încercați rețeta, pe Facebook sau Instagram.

Poftă bună și o zi frumoasă și dulce!

incheiere

 

IMG_6989

IMG_6990

IMG_6996

IMG_7003

IMG_7005

IMG_7011

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s