Aplicaţii pentru poze

Pentru că în ultima vreme am primit tot mai multe întrebări cu privire la aplicaţiile pe care le folosesc pentru editarea pozelor, m-am gândit să vă scriu un articol în care să vi le prezint şi să vă spun cum le folosesc. În momentul de faţă am 7 aplicaţii pe care le folosesc în funcţie de ce doresc să obţin de la o poză, de la lumină, contrast sau efecte.

img_2394.png

Pentru a colecţiona pozele de pe telefon şi de pe tabletă, folosesc de mai bine de 2 ani Google Foto. Poţi să îţi faci cont gratuit şi toate pozele tale sunt încărcate acolo. Google Foto poţi să îl foloseşti şi de pe telefon şi de pe leptop, astfel ai pozele tale peste tot cu tine. Apoi pentru a edita pozele am următoarele aplicaţii: VSCO, Square Edit, Snapseed, Pixrl, Unfold, Lightroom şi PicMonkey.  Aplicaţia Keenai o folosesc pentru a descărca prin Wi-Fi pozele de pe aparatul foto direct în telefon.

1- VSCO

Aplicaţia VSCO este o aplicaţie gratuită care dispune de efecte foarte draguţe. Fie că vrei să foloseşti un efect prestabilit pe care doar să îl aplici pozei tale, fie că vrei să te joci cu setările, această aplicaţie îţi permite ambele variante. În funcţie de poză aleg efectul pe care doresc să îl evidenţiez, fie unul vintage fie unul mai nou, mai modern. Cele mai utilizate efecte de  către mine sunt: M5 şi A6.

This slideshow requires JavaScript.

 

2- Square Edit 

Ei bine, dacă la programul VSCO am putut să ne alegem multe efecte, Square Edit e o aplicaţie care îţi permite să schimbi puţin forma pozei. Dacă până acum ceva timp, pe Instagram puteai să pui doar poze de formă pătrată, această aplicaţie te ajuta să poţi să pui o poză fără să trebuiască să o decupezi. Are şi câteva filtre pe care le poţi folosi, dar eu sinceră să fiu, nu am folosit niciodată filtrele de acolo. Cel mai des foloseam aplicaţia pentru a schimba forma pozei sau pentru a crea o margine albă pozelor.

This slideshow requires JavaScript.

3-Snapseed 

Snapseed este o aplicaţie foarte practică. Cu ea poţi să faci chiar de toate. De la optimizarea luminii, contrastului, saturaţiei, până la balans, decupare, rotire, ş.a.m.d. Aplicaţia aceasta te ajută să transformi frumos pozele pe care le ai. Poţi să foloseşti o gramadă de opţiuni. Pentru că uneori îmi place să folosesc mai multe aplicaţii pentru editarea unei poze o să vedeţi la unele poze în descriere şi alte efecte, filtre pe care le-am folosit 🙂

This slideshow requires JavaScript.

4- Pixrl

Pixrl îl folosesc mai mult atunci când doresc să suprapun două imagini sau atunci când doresc să creez un colaj. Deşi şi această aplicaţie îţi oferă o gamă foarte largă de opţiuni pe care le poţi folosi, eu prefer să o folosesc atunci când doresc să acopăr ceva cu o altă imagine. O să vă las aici doar un exemplu, ultima poză şi cea mai dragă mie. Deasemenea, pentru editarea pozei am folosit şi Lightroom despre care vă povestesc imediat.

(P.S. Dani dragă, ai fost o mireasă foarte frumoasă, dar mă întelegi tu, aveam nevoie de o ramă albă şi doar aceasta a fost la îndemână. Love you, sis!)

collage

5- Unfold

Hmm… această aplicaţie, nu de mult apărută, este una foarte drăguţă. Cu aceasta poţi să adaugi diferite citate, gânduri sau pur şi simplu titluri imaginilor tale, dar care vor fi încadrate frumos într-o ramă albă. Atunci când doresc să adaug o descriere pozelor mele, dar şi să arate mai deosebit şi mai îngrijit, folosesc această aplicaţie.

6- Lightroom ♡

Trebuie neaparat să vă spun despre aplicaţia asta, de care pur şi simplu m-am îndragostit. De când am descoperit-o cred că o folosesc în fiecare zi. E cea mai faina aplicaţie de editat! Pe lângă opţiunile clasice pe care le are (decupat, rotit, lumină, contrast, etc.) această aplicaţie îţi permite să îţi creezi propriul filtru pe care îl poţi salva şi apoi folosi mai departe la celelalte poze. Eu acum am 4 filtre pe care le folosesc, unul dintre ele e chiar veteran :)). Aş putea să vă dau o mulţime de poze pe care mi le-am editat cu această aplicaţie. Cele mai multe le pun pe instagram si astfel pot să îmi creez si propria “theme” pentru profil. Pentru cei care doriţi setările filtrului pe care mi l-am creat, puteţi să îmi scrieţi fără jenă, vă voi ajuta cu drag.

This slideshow requires JavaScript.

7- PicMonkey

PicMonkey are nişte font-uri tare drăguţe. Cel puţin eu, pentru asta folosesc aplicaţia. Atunci când doresc să pun un text direct pe imagine, mă folosesc de PicMonkey. La fel ca şi celelalte menţionate are şi aceasta opţiunile clasice pe care le puteţi folosi.

 

Advertisements