O dimineață dulce

Micul dejun a fost și este o mare provocare pentru mine. De ce? Deoarece am impresia că în funcție de micul dejun îmi este toată ziua. De cele mai multe ori reușesc să mă organizez să am micul dejun împreună cu fiul meu, așadar trebuie să pregătesc micul dejun așa încât să poată mânca și cel mic împreună cu mine. Pentru început, în articolul acesta o să vă prezint 5 idei de mic dejun dulce. Eu încerc să îmi fac întotdeauna meniul pe toată săptămâna vinerea dimineața deoarece dupămasa mergem la cumpărături. Astfel îmi fac lista cu ingredientele necesare pentru mâncarea pe care o am de preferat. Încerc să diversific și să nu fac în fiecare dimineață mic dejun dulce. Într-o zi avem micul dejun dulce în altă zi avem salată, sandwich sau shake.

Terci: am găsit o rețetă de terci și am adaptat-o după gustul nostru astfel încât în ultima vreme am mâncat foarte mult terci dimineața. Rețeta pe care o folosesc eu e așa: 1 cană de fulgi, 2 căni de lapte (folosesc lapte de soya sau de migdale, dacă chiar nu am folosesc lapte de vacă) 1 linguriță de miere de albine și le fierb împreună până ajung la consistența dorită. Deasupra pun fructe, musli, semințe și sirop de agave sau dacă cumva nu am sirop, nu mai pun miere în terci la fierbere și o pun deasupra. img_8822

img_8982

Musli îl mâncăm în două feluri. Fie pun musli într-un bol și deasupra pun iaurt grecesc sau iaurt simplu și fructe, fie pun musli în shake. Uneori mai pun deasupra sirop de agave sau miere, alteori îl mănânc așa fără.

img_5445 (1)

img_9320

Pancakes sau clătite. Pentru mine, clătitele sunt plăcințelele acelea foarte subțiri, iar pancakes sunt plăcințele mai groase și mai sățioase. Așadar eu o să vă las mai jos rețetele pe care le folosesc eu atât pentru pancakes cât și pentru clătite.

Clătite: 4 ouă, 500ml lapte, 200gr făină, 1 praf de sare, 1 esență vanilie și 50 ml ulei.

IMG_6356.jpg

Pancakes: 190 g faina, 1 pliculeț praf de copt, 3 linguri zahar, varf cutit sare, 1 ou, 250 ml lapte, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingurita ulei de cocos. Se amestecă ingredientele uscate, se face o gaură în mijlocul lor și se adaugă ingredientele lichide apoi se amestecă până se ajunge la consistența unui aluat puțin mai grosuț decât cel de clătite.

BreakfastJar sau borcanul mic dejun. Este o sintagmă pe care am găsit-o în urmă cu câțiva ani și pentru o perioadă bună am uitat de ea. Practic și rapid. Alegi un borcan de dimensiune medie și pui ingredientele dorite de tine în straturi. Deoarece nu am făcut de muult timp, nu am poze actuale dar o să vă pun câteva inspirații de pe Pinterest alături de pozele pe care le găsesc prin arhivă.

Ultimul dar nu cel din urmă, un mega important „ mic dejun” pentru mine este cafeaua. Îmi place cafeaua. Am început să beau cafea atunci când eram în facultate și trebuia să învăț pentru examene, iar de atunci consum cafea aproape zilnic. Pozele cu cafeaua sunt nelipsite din telefonul meu. Cafeaua o beau câteodată simplă fără prea multe „adaosuri”, alteori îmi place să pun frișcă și topping. Așa ca de sfârșit de articol, vă las câteva imagini ale subsemnatei cu cafea.

Capture

 

Advertisements