Meniul săptămânal – cum mă organizez

Am primit zilele trecute câteva întrebări și dorințe de-ale voastre să vorbesc despre acest subiect. Nu eram sigură de acest aspect până când o prietenă veche mi-a scris un mesaj exact despre acest subiect și a insistat că dorește să știe cum mă organizez în acest domeniu. Așadar, să fii mămică de doi, să ai o casă de îngrijit și alte responsabilități nu e ușor; tocmai deaceea apreciez din suflet mămicile care au crescut 2,3, sau 4 copilași unul după celălalt și s-au ocupat și de celelalte datorii de mămică. Jos pălăria, mămici eroine! Ca să pot să fac toate lucrurile pentru casă, soț și copii trebuie să fiu mega-organizată. Pe lângă planner-ul pe care mi l-am achiziționat și sunt foarte mulțumită de el, am și un caiețel mic cu foi speciale pentru liste.

Ne-am făcut un obicei și în fiecare zi de Vineri mergem la cumpărături. Astfel îmi stabilesc meniul pe toată săptămâna următoare și îmi fac lista de cumpărături în funcție de meniu, în acest fel cumpăr doar ceea ce o să mâncăm și nu se face risipă. Mi-am notat în planner pentru fiecare masă inițialele și așa îmi notez pentru fiecare zi ce o să mâncăm. Cel mai scump e soțul meu care mă sună de la muncă și mă întreabă „ Iubi, ce avem azi în meniu?”. Unul dintre obiceiurile pe care mi le-am făcut e să îmi pregătesc totul din timp astfel încât, atunci când dorm copilașii să pot să fac cât mai multe lucruri. Și surprinzător, de cele mai multe ori reușesc să fac tot ceea ce îmi propun. Recomand fiecărei mămici să își facă liste! Cu siguranță, listele sunt un „life savior” (cum zice englezu’). Un alt lucru pe care îl fac referitor la meniul săptămânal e să aleg meniul cât de diversificat, astfel încât să avem de toate: proteine, carbo, vitamine și tot ce trebe. La fel aleg și micul dejun; o zi avem micul dejun dulce (musli cu fructe, terci, iaurt, shake, pancakes etc.), iar în ziua următoare avem un mic dejun sărat ( sandwich, ouă, hrană rece). Încerc să fac cam de 2-3 ori pe săptămână supe sau ciorbe și o regulă pe care o am este să am întotdeauna legume congelate. Nu se știe niciodată când se întâmplă ceva și nu am timp să pregătesc altele, așa că le am pe acelea. Pâine cumpărăm întotdeauna proaspătă, iar fructele și legumele nu ne lipsesc de pe masă.

În principiu, cam acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care am vrut să vi le zic. Dacă cumva îmi mai amintesc, muulte dintre aspectele de organizare le postez pe Instagram 🙂 Așadar, puteți să mă urmăriți și acolo. Până data viitoare, vă doresc un sfârșit de săptămână frumos și senin!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s