Gânduri prin ploaie

Chiar vorbeam cu cineva acum și îi spuneam că am avut câteva săptămâni tare ocupate: casă, copii și soț. Pur și simplu nu îmi dau seama cum au trecut ultimele 2-3 săptămâni. Astăzi am învățat să prețuiesc mai mult momentele spontane. De câteva zile ni s-a stricat mașina. Soțul merge la lucru cu bicicleta, iar în fiecare dupămasă își ia T. bicicleta și pornesc cu el și cu micuța în cărucior înaintea soțului. E momentul preferat a lui T. Azi am mers puțin mai departe și ne-a prins ploaia. Nu vă spun cât de încântată am fost. După 4 zile foarte călduroase (33grade), ploaia asta a venit la fix. M-am uitat la soțul meu și am zâmbit amândoi. Am mers pe jos 20 de minute prin ploaie, dar a meritat fiecare moment. De multe ori intervine rutina în viața noastră și în momentele acelea începem să facem lucrurile mecanic. Nu mai avem aceeași bucurie și nici măcar nu rămânem cu amintiri frumoase. Ne gândim la ziua ce a trecut și ne îngrijorăm pentru ziua de mâine.

Uităm să ne bucurăm de fiecare moment. Ne dorim să crească copilașii noștri cât de repede pentru ca mai apoi, să ne dorim să dăm timpul înapoi să îi avem lângă noi mai mult timp. Când suntem la muncă ne dorim să ajungem acasă, iar când suntem acasă ne dorim să treacă ziua și să mergem la muncă.Cele mai frumoase amintiri pe care le avem sunt momentele spontane sau evenimentele mari din viața noastră. Încă îmi amintesc cum ne făcea tati pâine’ unsă cu unsoare și cu roșii sau castraveți și ne aducea în curte; parcă văd tava și acum în fața ochiilor. Sunt foarte mulțumitoare pentru perioada aceea și îmi amintesc zâmbind de momente așa de frumoase. Și credeți-mă că nu sunt puține (încă nu v-am povestit cum am dus boboceii de rață în portbagaj, cu noi la iarbă verde :)) ).

Dacă îmi doresc un lucru, acesta e: să îmi învăț copiii să se bucure de fiecare moment și mai ales să se bucure de lucrurile mici…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s